Αρχική Έκτακτα δελτία Καιρικά Νέα Σάκης ΑρναούτογλουΔιάφορες Ειδήσεις Πρόγνωση Νεροποντή 2010Ο σταθμός ΜετεωρολογίαΣταθμοί ΙκαρίαςΔορυφορικές εικόνες meteoikaria tv
Τελευταία νέα

Ανακοινώσεις

Ανακοινώσεις
-meteoikaria- Έκτακτο δελτίο επιδεινώσεις του καιρού -meteoikaria- Η κακοκαιρία Μήδεια αναμένεται να επηρεάσει το νησί μας Από την Δευτέρα με Θυελλώδεις βοριάδες Κρύο και χιόνι από την Τρίτη -meteoikaria- ***Ο καιρός της εβδομάδας***-meteoikaria- ****-meteoikaria-ΚΑΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ -meteoikaria-
Μέγιστα & ελάχιστα
-meteoikaria- 2015 : Ελάχιστη θερμοκρασία έτους -0.4 Μέγιστη θερμοκρασία έτους 18.2 Μέση θερμοκρασία έτους 9.8 -meteoikaria- Μέγιστη πίεση 1035.9hpa Ελάχιστη πίεση 1005.0 hpa -meteoikaria- Μέγιστη ριπή ανέμου 70km/h -meteoikaria- Μέγιστη υγρασία 100% Ελάχιστη υγρασία 45% -meteoikaria- -2014- : Ελάχιστη θερμοκρασία έτους 7.7 Μέγιστη θερμοκρασία έτους 38.9 Μέση θερμοκρασία έτους 19.3 -meteoikaria- Μέγιστη πίεση 1027.2 hpa Ελάχιστη πίεση 994.0 hpa -meteoikaria- Μέγιστη ριπή ανέμου 71km/h -meteoikaria- -meteoikaria- Μέγιστη υγρασία 100% Ελάχιστη υγρασία 10% -meteoikaria- Βροχή 2014: υετός έτους 810.3 mm Βροχερότερη ημέρα 58.8 mm 14/11/14 Μέγιστη Ραγδαιότητα 86.4 mm/hr 10/4/14 Βροχερές ημέρες 82 ημέρες χωρείς βροχή 283

1 Δεκεμβρίου 2013

Xιονια και βροχες στην Ελλαδα 3-4/12/2013

1465114 490213401095912 306599017 n
Με βροχερό σκηνικό μπήκε ο νέος μήνας ενώ η ερχόμενη εβδομάδα
θα είναι χειμωνιάτικη με ποτιστικές βροχές και χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Ελλάδας.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας ακόμα και τα 8-9 πιθανόν και 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως την Τρίτη και την Τετάρτη ενώ παγωνιά θα επικρατήσει την Πέμπτη και την Παρασκευή τις πρωινές ώρες με αρκετές περιοχές το πρωί να έχουν θερμοκρασίες με αρνητικό πρόσημο. Παρ'όλα αυτά την Πέμπτη και την Παρασκευή ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση εκτός από κάποιες βροχές στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα .
Πιο αναλυτικά :
Δευτέρα 2/12/2013:
Ο καιρός θα ξεκινήσει μουντός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές που πιθανόν να είναι έντονες κατά διαστήματα στην ανατολική και κεντρική-βορειοανατολική Ελλάδα ενώ στα δυτικά τμήματα της χώρας θα είναι πιο σπαστός ο καιρός με νεφώσεις που θα πυκνώσουν προς το μεσημέρι και το απόγευμα και είναι πιθανό να βρέξει στα νησιά του Ιονίου και να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες.
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στα νησιά του κεντρικοανατολικού Αιγαίου μέχρι και τα βορειοανατολικά.
Μέχρι και το τέλος της ημέρας ποτιστικού χαρακτήρα βροχές θα έχουμε από το ύψος της κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλία-ανατολική Στερεά-Εύβοια-ανατολική Πελοπόννησο μέχρι και τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο στα 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.
Τρίτη 3/12/2013:
xionia
Με χειμωνιάτικο καιρό θα ξεκινήσει η Τρίτη από το ύψος της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας στην Θεσσαλία μέχρι και την βορειοανατολική Στερεά όπου θα έχουμε συννεφιά που θα δίνει βροχή η χιονόνερο στα πεδινά ενώ ασθενείς και πρόσκαιρα μέτριας έντασης χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται από την δυτική Μακεδονία -Πέλλα-Πιερία-Ημαθία μέχρι την κεντρική και βορειοανατολική Θεσσαλία και τα ορεινά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.
Τα φαινόμενα γρήγορα μέσα στην ημέρα θα εξασθενίσουν από το ύψος της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και βορειότερα και ο καιρός θα εντοπίζεται κυρίως από την ανατολική Θεσσαλία ,την κεντρική και βορειοανατολική Στερεά μέχρι και την κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο. Μέχρι και το βράδυ τα χιόνια θα έχουν κατέβει και χαμηλότερα σε αυτές τις περιοχές αλλά τα φαινόμενα θα είναι ασθενή γενικά και θα εξασθενούν σταδιακά.
Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια Ελλάδα θα έχουμε νεφώσεις κατά διαστήματα αλλά και ανοίγματα του καιρού. Αργά το απόγευμα προς το βράδυ βροχές θα εκδηλωθούν στην Κρήτη ,τις Κυκλάδες και τα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Βροχές μέσα στην ημέρα και στην υπόλοιπη δυτική και νότια Πελοπόννησο το Ιόνιο μέχρι και την θάλασσα των Κιθύρων και τις Κυκλάδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 7-8 και τοπικά 9-10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη την χώρα.
(Eπίσης υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις και σε πιο χαμηλά υψόμετρα στην Στερεά Ελλάδα πρόσκαιρα μέχρι την βορειοδυτική Αττική)
Όσον αφορά την Αττική χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στην Πάρνηθα(πάνω από τα 900) και στο Κιθαιρώνα πάνω από τα 700 μέτρα ενώ πρόσκαιρα δεν αποκλείεται να χιονίσει και πιο χαμηλά ακόμα και στα 600-700 στην βορειοανατολική πλευρά της Πάρνηθας και στα 500-600 μέτρα του Κιθαιρώνα)
Τετάρτη 4/12/2013:
tetarti xioni
Καλός θα είναι ο καιρός στην δυτική κεντρική και βόρεια βορειοανατολική Ελλάδα με ηλιοφάνεια τσουχτερό κρύο και παγετό τις πρωινές ώρες λόγω της ξαστεριάς.
Στην υπόλοιπη χώρα και συγκεκριμένα από τις Σποράδες,την Εύβοια-ανατολική Στερεά μέχρι και την κεντρική και βορειοανατολική Πελοπόννησο ,τις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι μουντός με ποτιστικές βροχές στην στεριά και καταιγίδες μόνο στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου και στις παράκτιες περιοχές.
Χιόνια το πρωί θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς-Εύβοιας και βορειοανατολικής Πελοποννήσου.
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα 6-7 και τοπικά 8-9 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα νοτιοανατολικά.
Πέμπτη-Παρασκευή 5-6/12/2013:
Βελτιωμένος καιρός με ηλιοφάνεια και κρύο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας ενώ λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα πυκνές θα έχουμε στην Εύβοια τις Κυκλάδες και την Κρήτη-Δωδεκάνησα που θα δίνουν κυρίως στα νοτιοανατολικά βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα νησιά.
Στην υπόλοιπη χώρα θα κυραρχήσει η ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις μόνο.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

Όσον αφορά την Αττική την Τρίτη και την Τετάρτη θα έχουμε κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά ,την Τρίτη κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά τμήματα(Πάρνηθα-Κιθαιρώνας) και μέχρι την Τετάρτη το πρωί θα χιονίσει και στην κορυφή της Πεντέλης.
Όσον αφορά την Τρίτη επειδή η ψυχρή μάζα κάθεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να ευνοείται πιο πολύ η βορειοδυτική Αττική ,αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να κατέβουν τα χιόνια πιο χαμηλά την ίδια στιγμή που ο Υμηττός και η Πεντέλη δεν δέχονται χιονοπτώσεις. Σταδιακά όμως θα χιονίσει αργότερα και στην Πεντέλη (800-900 μέτρα).
Την Τετάρτη το πρωί θα έχουμε χιονοπτώσεις και πάλι στα γύρω ορεινά που μέχρι το μεσημέρι . Στα ημιορεινά τμήματα θα έχουμε χιονόνερο η ψιλόβροχο και βροχές στα πεδινά-θαλάσσια παραθάλασσια τμήματα της Αττικής.
Δείτε τους αναλυτικούς χάρτες με τα υψόμετρα χιονόπτωσης στην Αττική:
Τρίτη 3/12/2013:
xionia attiki triti
Tετάρτη 4/12/2013:
tetarti xioni attiki

Πηγή : http://www.meteoclub.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου